KURZ
STOLOVÁNÍ

V kurzu stolování vás provedu základními pravidly etikety u stolu, které jsou klíčové pro formální i neformální příležitosti. Naučíte se, jak správně používat příbory, zvládat vícechodová menu a jak se chovat u stolu s jistotou a elegancí. Kurz vám pomůže cítit se sebevědoměji na pracovních večeřích i společenských událostech.

V kurzu se dozvíte nejen:

  • jak zvládnout formální i neformální stolování s elegancí
  • základy správného chování u stolu v různých společenských situacích
  • jak správně a elegantně zacházet s příbory
  • jak se orientovat v několika chodech a jak je správně konzumovat
  • tipy na to, jak zanechat co nejlepší dojem během pracovních či soukromých obědů a večeří

Stolování je v každodenním životě často opomíjeným aspektem společenského chování, a přitom může výrazně ovlivnit, jak nás vnímá okolí. Mnozí lidé si nejsou jistí, jak správně používat příbory nebo jak se chovat u stolu během formálních setkání. Elegantní a sebevědomé stolování zanechává pozitivní dojem v pracovním i osobním životě, proto by každý měl umět zvládat tyto situace s přehledem, aby působil profesionálně, kultivovaně a hlavně aby se sám u stolu cítil příjemně.

CENA:

2 900 Kč/osobu (Brno, Plzeň)
2 600 Kč/osobu (Ostrava)

V ceně kurzu je obsaženo tříchodové menu včetně Martini nápoje. Na výběr budete mít ze dvou variant menu a alkoholické i nealkoholické varianty Martini. Délka kurzu je přibližně na 2h.

VÝBĚR MENU:

Restaurace Fly Vista

MENU A

Předkrm:
Dýňová polévka s jehněčím ragú, zeleninovou kroketou a smaženým kadeřávkem

Hlavní chod:
Jelení hřbet s petrželovým pyré, divokou brokolicí a jalovcovou omáčkou

Dezert:
Sféra z bílé čokolády Valrhona plněná makovým chantilly krémem s karamelovou omáčkou

MENU B

Předkrm:
Carpaccio z tuňáka s nakládanou okurkou a koriandrovým dresinkem

Hlavní chod:
Šafránové rizoto s podzimní zeleninou a francouzským sýrem Délice de Crème

Dezert:
Čokoládový mousse se zmrzlinou z mořské soli

Restaurace Štipec

MENU A

Amuse-bouche:
SPECIÁLNÍ PŘEKVAPENÍ OD ŠÉFKUCHAŘE

Předkrm:
HOVĚZÍ TATARÁK

Hlavní chod:
KACHNA, ŘEPA, DEMI GLACE

Dezert:
ŠVESTKOVÝ CRUMBLE

MENU B

Amuse-bouche:
SPECIÁLNÍ PŘEKVAPENÍ OD ŠÉFKUCHAŘE

Předkrm:
ZELÍ Z PECE, CIDER, SMETANA

Hlavních chod:
HLÍVA , PETRŽEL, BYLINKY

Dezert:
JABLEČNÝ KOLÁČ Z PECE

Restaurace Prime Steak

MENU A

Amuse-bouche:
Speciální překvapení od šéfkuchaře

Předkrm:
Francouzská cibulačka, tramezzino, sýr Gruyère

Hlavní chod:
Hovězí Striploin, česnekové máslo, pepřová omáčka, hranolky z batátů

Dezert:
Tiramisu s whisky

MENU B

Amuse-bouche:
Speciální překvapení od šéfkuchaře
 
Předkrm:
Cuketový krém, krutony z brioche
 
Hlavní chod:
BBQ zelí, pečené brambory, omáčka Quattro formaggi, smažená cibule
 
Dezert:
Tiramisu s whisky

Restaurace Café Au Père Tranquille

MENU A

Předkrm:
JEMNÁ PAŠTIKA Z KACHNÍHO MASA A JATER S MÁSLOVOU KRUSTOU A OSTRUŽINOVOU REDUKCÍ

NAŠE CIBULAČKA SE SÝROVÝM KRUTÓNEM

Hlavní chod:
HOVĚZÍ LÍČKA NA KOŘENOVÉ ZELENINĚ S ČERVENÝM VÍNEM NA KRÉMOVÉM BRAMBOROVÉM PYRÉ SE ZELENINOVÝM CHIPSY A NAKLÁDANÝMI CIBULKAMI

Dezert:
TARTE TATIN S KARAMELOVOU ZMRZLINOU

MENU B

Předkrm:
QUICHE- TYPICKÝ FRANCOUZSKÝ SLANÝ KOLÁČ S GRATINOVANOU CIBULÍ

NAŠE CIBULAČKA SE SÝROVÝM KRUTÓNEM

Hlavní chod:
FRANCOUZSKÝ VEGETARIÁNSKÝ PARMENTIER – ZAPEČENÉ BRAMBOROVÉ PYRÉ S RATATOUILLE A SÝREM PODÁVANÉ S MALÝM LISTOVÝM SALÁTKEM

Dezert:
TARTE TATIN S KARAMELOVOU ZMRZLINOU

REZERVACE

Adresa bude sloužit pro vystavení faktury
např. 1x varianta A a 2x varianta B
např. 2x nealkoholický a 1x alkoholický
  • 18:00 zahájení a přípitek
  • společná večeře, při které vás seznámím s nejdůležitějšími pravidly pro stolování a jak jíst jednotlivé pokrmy
  • konec zhruba ve 20h

Není potřeba ostychu, na kurz se jdou všichni učit a na nikoho se nedívám skrze prsty. Naopak. Obdivuji ty, kteří dokáží vystoupit ze své komfortní zóny, aby na sobě pracovali.

V rámci festivalu Restaurant Week si můžete vybrat jedno ze dvou navržených menu. Můžete se těšit na předkrm (nebo polévku), hlavní chod a dezert. U rezervace doplňte, jakou variantu chcete. V případě více osob, jaké varianty.

Součástí menu je i alkoholický koktejl Martini Fiero & Kinley Tonic nebo nealkoholická varianta Martini NOLO & Kinley Tonic Water. U rezervace doplňte, jakou variantu chcete. V případě více osob, jaké varianty. 

Maximální počet účastníků kurzu je 6 osob, díky tomu se vám mohu plně věnovat. Od stolu tak budete odcházet se všemi znalostmi, které potřebujete nejen pro formální stolování ve společnosti. Častokrát probíráme i témata, která se týkají i jiných životních směrů. Atmosféra u stolu je díky malému počtu účastníku uvolněnější a setkání tak spíše připomíná večeři s přáteli. Pokud tedy máte přátele, kteří jsou milovníky gastronomie a chtějí se něčemu přiučit s vámi, můžete si všech 6 míst u stolu rezervovat jen pro sebe.

Ano, na kurz můžete dorazit i s dětmi, které se mohou mnohému přiučit. Doporučuji však zvážit, zda se děti u stolu nebudou nudit a rušit průběh kurzu. Doporučený věk je od 12 let. V rámci festivalu Retaurant Week není možné vytvořit vlastní menu. Na výběr je ze dvou předem navržených variant. Děti musíte v objednávce připsat jako osobu navíc. Případně ještě zmínit do poznámky. Cena za dítě do 15 let je 2 600 Kč (Praha, Brno, Plzeň) a 2 200 Kč (Ostrava).

Kurz se snažím pojmout v uvolněným stylu, a proto postačí dress code business casual.

Žádejte prostřednictvím zprávy na e-mail neuwirth@etiquette.cz

100% vrácení částky – o zrušení rezervace nutno zažádat ve chvíli, kdy do začátku kurzu zbývá více než 14 dní 
50% vrácení částky – o zrušení rezervace nutno zažádat ve chvíli, kdy do začátku kurzu zbývá 7 – 13 dní
30% vrácení částky – o zrušení rezervace nutno zažádat ve chvíli, kdy do začátku kurzu zbývá 4 – 6 dní
0% vrácení částky – o zrušení žádáte ve chvíli, kdy do začátku kurzu zbývá 3 a méně dnů

Změna programu vyhrazena.

Kontaktujte mě
+420 736 460 239
neuwirth@etiquette.cz
Nákupní košík